Jak opravujeme silnice pomocí asfaltového nátěru

Oprava povrchu vozovky asfaltovým nátěrem je jedním z efektivních a ekonomicky šetrných způsobů, jak zlepšit kvalitu a prodloužit životnost komunikací. Použití specializovaného distributoru asfaltového nátěru Acmar zajišťuje rychlou a precizní aplikaci.

Pokud se asfaltový nátěr realizuje včas, prodlouží životnost povrchu komunikace až o několik let bez nutnosti frézování a nové pokládky asfaltu. Kromě významných finančních úspor je toto řešení rychlé a minimálně zatěžuje životní prostředí.

Víte, jak celá aplikace vlastně probíhá?

Příprava povrchu

Před samotným nanesením asfaltového nátěru je nutné důkladně připravit povrch vozovky. Prvním krokem je odstranění veškerých nečistot, prachu a volných částic, které by mohly ovlivnit kvalitu spojení nátěru s povrchem. Obvykle se používají zametací stroje a vysokotlaké čističe, aby byl povrch dokonale čistý. V některých případech je třeba provést zalití větších trhlin asfaltovou zálivkou.

Kombinovaný distributor asfaltu Acmar

K aplikaci asfaltového nátěru, složeného z asfaltové emulze a kameniva, používáme kombinovaný distributor Acmar, který je jediný svého druhu u nás. Tento stroj v jednom pracovním kroku zároveň aplikuje nástřik asfaltovou emulzí a souběžně provádí posyp takto připravené plochy tříděným kamenivem patřičné frakce.

Přesné a rovnoměrné dávkování materiálů zajišťuje plně automatický počítačový systém, který je součástí vybavení stroje Acmar. Jeho obsluha má k dispozici přehledný dotykový displej, na němž lze přes reálné kamerové snímky vozovky prstem jednoduše vyznačit opravované plochy. Systém tyto údaje zpracuje a stroj následně provede automaticky opravu vyznačeného místa ve chvíli, kdy přes něj přejíždí.

Kontrola a úprava tloušťky nátěru

S ohledem na stav povrchu navrhneme dávkování emulze, velikost kameniva a počet vrstev. Distributory Acmar pak umožňují přesnou realizaci zvoleného řešení. Tím se zajišťuje, že povrch bude odolný vůči dalšímu opotřebení a poskytne požadovanou úroveň ochrany. Jakmile je nátěr hotový, následuje zhutnění povrchu pomocí válců. Tento krok je klíčový pro zajištění správné přilnavosti asfaltového nátěru k vozovce a pro zvýšení odolnosti vůči dopravnímu zatížení. Zhutnění také přispívá k vyrovnání povrchu a odstranění případných vzduchových kapes, které by mohly v budoucnu vést k degradaci vozovky.

Dokončovací práce a kontrola kvality

Po dokončení zhutnění následuje finální kontrola kvality opravy. Technici provádějí inspekci, aby se ujistili, že asfaltový nátěr byl aplikován rovnoměrně, bez nedostatků nebo slabých míst. Distributory Acmar jsou vybaveny pokročilou technologií pro monitoring a řízení procesu, což zvyšuje celkovou kvalitu opravy. Díky rychlému a efektivnímu procesu aplikace asfaltového nátěru může být opravený úsek silnice znovu otevřen v krátkém čase.

Máte zájem o naše služby?

Napište nám
\